ILOISEN ILMEEN KOULUTUSTARJONTA

Suorita hierojan ammatti- tai erikoisammattitutkinto joustavasti omaan tahtiisi! Tarjoamme kiinnostavan ja innostavan oppimisympäristön ja sinua ohjaavat alan kokeneet ammattilaiset. Autamme ja ohjaamme oppimistasi niin että tavoitteet saavutetaan sinulle sopivassa rytmissä.

 Mikäli olet kiinnostunut ainoastaan täydentämään osaamistasi, tule suorittamaan tutkinnon osa tai tiedustele täydennyskoulutustamme!

Käytännönläheinen koulutus

Hierojan ammatti on pitkälti käytännön käsityötä ja sen oppiminen edellyttää käytäntöpainotteista opiskelua. Useimmilla meistä myös teoria loksahtaa paremmin takaraivoon kun sen opettelemiseen yhdistetään käytännön harjoittelu. Me ohjaamme ja koulutamme kädestä pitäen. 

Tutkinnon perusteissa edellytetään teoriatietoa mm. anatomiasta jonka opiskelemiseen annamme selkeät opastukset. Pääset kouluttajan seuraamana hieromaan asiakkaita sen verran kun tarvitset harjoittelua näyttöjä ja tutkintoa varten. 

Henkilökohtaiset opintopolut

Koulutus räätälöidään jokaiselle henkilökohtaisesti. Jos sinulla on aikaisempaa osaamista, se otetaan huomioon. Ennen koulutussopimuksen solmimista kartoitamme osaamisesi ja teemme yhdessä suunnitelman, näin opintopolku muodostuu juuri sinun näköiseksi. Osa lähiopiskelusta saattaa toteutua pienessä ryhmässä tai parin kanssa, osa henkilökohtaisena ohjauksena. 

Kokeneet opettajat

Riitta Röksä toimii pääkouluttajana. Hänellä on pitkä työkokemus fysioterapeuttina, yrittäjänä, kouluttajana sekä tutkintojen arvioijana. Riitta on ammattiopettaja Amo. 

Jari Huovilalla on laaja kokemus fysioterapeuttiyrittäjänä, kouluttajana, tutkintojen arvioijana sekä työnohjaajana. 

Timo Kraft on mukana kouluttajatiimissä. Hänellä on pitkä kokemus hierojayrittäjän arjesta, opetustöistä, arvioinneista sekä vastuullisista tehtävistä koko maan koulutusorganisaatiossa. 

 

HIEROJAN AMMATTITUTKINTO

Tutkinnon rakenne

Hierojan ammattitutkinto muodostuu neljästä tutkinnon osasta joista kolme on pakollista ja yksi valinnainen. Pakolliset osiot ovat 1) Hierojana toimiminen, 2) Hieronta hoitotapahtumana, 3) Hieroja yrittäjänä. Valinnaisen osan valitset hierojan erikoisammattitutkinnosta ja vaihtoehdot ovat 1) Nivelten liikkuvuuden edistämisen, 2) Kivun hoito tai 3) Urheilijan lihashuolto. 

Valinnaiseksi osaksi käy myös aikaisemmin suoritettu tutkinnon osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta, vaihtoehtoisesti kasvun tukeminen ja ohjaus, kuntoutumisen tukeminen tai hoito ja huolenpito, tutkinnon osa liikunnan ohjauksen perustutkinnosta, tai tutkinnon osa liikunnan ammattitutkinnosta. 

Näyttöyhteistyö Ikkon kanssa

Kun päätät ryhtyä opiskelemaan ja teet kanssamme koulutussopimuksen, sinulle laaditaan näyttösuunnitelma (näytöillä osoitetaan tutkinnon perusteiden mukainen osaaminen). Tämä suunnitelma rakennetaan yhdessä Itä-Karjalan kansanopiston hierojakouluttajan kanssa. Samalla sinut kirjataan ko. oppilaitokseen joka vastaa näyttöjen järjestämisestä. Näytöt eivät maksa sinulle mitään ja ne voidaan järjestää Iloisessa Ilmeessä tai muussa sovitussa paikassa. Voit myös opiskella osan tarpeellisista asioista Vaahersalossa Itä-Karjalan kansanopistolla. 

Opintososiaaliset edut

Kun olet tehnyt kanssamme koulutussopimuksen ja sinulle on tehty näyttösuunnitelma, pääset halutessasi hakemaan opintososiaalisia etuja.   

Tutkinto valmiiksi jopa puolessa vuodessa

Mikäli sinulla on opiskelu- tai työkokemusta terveydenhoito-, liikunta- tai kuntoutusalalta tai sinulla on itsenäisesti hankittua osaamista, voit suorittaa tutkinnon valmiiksi jopa puolessa vuodessa. Näin nopea rytmitys vaatii yleensä kovasti ahkeruutta mutta kokemuksemme mukaan se on täysin mahdollista. 

Maksat vain tehokkaasta opetuksesta

Hinta tarkentuu siinä vaiheessa kun lähtötilanteesi on selvitetty ja yhdessä on arvioitu osaamisesi taso. Sen perusteella sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma eli HOKS ja koulutukselle voidaan määrittää hinta. Hintahaitari vaihtelee 1500 € ja 3000 €:oon. Meidän koulutuksessa maksat vain tehokkaasta opetuksesta ja ohjauksesta. Työssäoppimista eli käytännössä asiakkaiden hoitamista ja hieromista pääset tekemään Iloisella Ilmeellä sen verran kuin se on tutkintosi edistymisen kannalta tarpeellista.

Mahdollisuus osaopintoihin Espanjassa

Mikäli olet halukas suorittamaan ohjattua työssäoppimista Espanjan Fuengirolassa, pystymme järjestämään sinulle harjoittelupaikan yhteistyöyrityksessämme Hierontapiste Koivussa. Se on suomalaisten hierojien perustama yritys jossa ajoittain työskentelemme itse ja jossa ohjaamme opiskelijoita. Annamme vinkit matkustamiseen ja majoittumiseen. 

Yrittäjäksi

Iloisen Ilmeen kouluttajilla ja opettajilla on vankka kokemus yritystoiminnasta hyvinvointi- ja kuntoutusalalla. Annamme täyden tukemme ja osaamisemme käyttöösi mikäli suunnittelet oman yritystoiminnan aloittamista. Arvokkaita vinkkejä ja tietotaitoa saat mm. markkinoinnista ja verkostojen rakentamisesta. Yrityksemme toimii Savonlinnan keskustassa Hyvinvointikeskuksella jossa alan yrittäjät toimivat yhteistyössä ja josta verkostoitumisen voit aloittaa. Ei ole poissuljettu sekään etteikö sinusta voisi tulla yrittäjää Hyvinvointikeskukselle. 

 Ota rohkeasti yhteyttä puh. 050 3594161!

 

HIEROJAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO

Voit suorittaa hierojan erikoisammattitutkinnon (myöhemmin eat) kokonaan tai vaikkapa vain yhden tutkinnon osan. Eat:n osien kautta saat mainiot työkalut omaan toimintaasi mikäli jo toimit hierojana tai antaa lisää mahdollisuuksia kansalaisten auttamiseen jos toimit ylipäätään hoito-, kuntoutus- tai liikunta-alalla. 

Hierojan erikoisammattitutkintoon kuuluu neljä tutkinnon osaa. Pakollinen tutkinnon osa on nimeltään Hieroja terveyden ja hyvinvoinnin edistäjänä. Eat:n valinnaisista tutkinnon osista voit meidän kouluttamana suorittaa seuraavat: 1) Nivelten liikkuvuuden edistäminen, 2) Kivun hoito, 3) Urheilijan lihashuolto.

Yhden tutkinnon osan riittävän osaamistason oppimiseen riittää yleensä pitkä viikonloppu mikäli perustiedot ovat kunnossa. 

Ota rohkeasti yhteyttä puh. 050 3594161!